L’Ajuntament de Porqueres aprova la construcció d’una segona pista de tennis i una àrea d’atletisme a la zona esportiva de Miànigues

L’Ajuntament de Porqueres ha aprovat el projecte de construcció d’una segona pista de tennis i d’una àrea d’atletisme a la zona esportiva de Miànigues. Durant l’últim ple, el consistori ha tirat endavant la proposta de crear una nova pista de tennis de terra batuda atès que “la demanda supera l’oferta en la pista existent”, com comenta l’alcalde del municipi, Francesc Castañer. També ha donat llum verda a construir un espai per a la pràctica de l’atletisme i les seves diferents modalitats que s’ubicarà al costat de les pistes.

La nova pista de tennis se situarà al costat de l’actual i compta amb un pressupost d’execució de 53.581,24 euros. Es preveu que es comenci a construir a finals d’aquest any i que estigui disponible per jugar durant el primer trimestre de 2017. El Club Tennis Porqueres s’ocuparà de finançar-ne la construcció a canvi d’un contracte d’explotació de la infraestructura, una fórmula que ja es va utilitzar per a tirar endavant la primera pista. “Ara, a banda de millorar la capacitat de la instal·lació, també es podran organitzar competicions i tornejos”, afirma Castañer.

Pel que fa a l’àrea d’atletisme, tindrà un pressupost de 13.281,99 euros, que finançarà l’ajuntament, i consistirà en el tancament d’una zona de 10 x 13 metres adequada per a la pràctica de modalitats atlètiques com el salt d’alçada, el llançament de bola i de disc i el pentasalt. Estarà gestionada pel Club Atletisme Porqueres que, amb la nova instal·lació “tindrà l’oportunitat de créixer i consolidar-se”. “És un dels clubs que té més adults entre els seus socis i això pot ser una manera de potenciar aquesta faceta”, comenta Castañer. Està previst que la construcció comenci també a finals d’aquest any i que pugui entrar en funcionament a començaments de 2017.

Pressupost modificat

L’Ajuntament de Porqueres ha decidit modificar el pressupost d’aquest 2016 per tal d’actualitzar-lo “davant l’aparició d’actuacions difícils d’executar, que s’han hagut de donar de baixa, i la creació de noves partides per a actuacions imprevistes”. Així, el pressupost modificat inclou ara un romanent de la coberta del pavelló, una partida per a manteniments diversos al municipi i una altra per a construir el mur d’escullera que formarà part de la via verda en seu pas per Porqueres.