L’Ajuntament de Porqueres aprova delegar el servei de recollida de gossos perduts i abandonats al Consell Comarcal del Pla de l’Estany

“Es tracta de posar al dia un conveni que havia finalitzat i en virtut del qual el Consell Comarcal es compromet a dur a terme aquesta tasca”, explica Francesc Castañer, alcalde de Porqueres.

L’alcalde de Porqueres afirma que “malgrat que al municipi no es troben gossos abandonats o perduts sovint, és convenient que el ciutadà sàpiga que s’ha d’adreçar al Consell Comarcal que compta amb les instal·lacions adequades per a fer-se’n càrrec”.

Porqueres, octubre de 2016.- L’Ajuntament de Porqueres ha aprovat delegar el servei de recollida i manteniment de gossos perduts o abandonats al Consell Comarcal del Pla de l’Estany. A l’últim ple, ha tirat endavant una proposta del regidor de Medi Ambient, Jordi Burch, per tal de cedir aquesta competència a l’ens supramunicipal a través d’un conveni on s’estableixen les condicions del servei. “Es tracta de posar al dia un conveni que havia finalitzat i en virtut del qual el Consell Comarcal es compromet a dur a terme aquesta tasca”, explica Francesc Castañer, alcalde de Porqueres.

L’alcalde de Porqueres afirma que “malgrat que al municipi no es troben gossos abandonats o perduts sovint, és convenient que el ciutadà sàpiga que s’ha d’adreçar al Consell Comarcal que compta amb les instal·lacions adequades per a fer-se càrrec dels gossos”. Per la seva banda, el Consell Comarcal compta amb unes instal·lacions per a acollir i tenir cura dels gossos abandonats dins de l’equipament de l’abocador comarcal al municipi de Banyoles, on té delegat el servei de gestió a l’entitat Associació de protecció i defensa dels animals Pla de l’Estany. Fins ara des de l’ajuntament ja es derivava a l’ens supramunicipal a les persones que s’adreçaven al consistori perquè havien trobat un gos perdut. El conveni amb el Consell Comarcal només és vàlid per a gossos ja que les instal·lacions no estan preparades per a altres animals com gats i fures.