ARRIBA LA XIXa FESTA MAJOR DE PORQUERES!

La Festa Major de Porqueres torna el 19, 20, 21 i 22 de maig amb un ampli ventall d’activitats per a tots els gustos.

Maig és sinònim de festa grossa a Porqueres. Un any més arriba la Festa Major amb quatre dies de programació per a tots els gustos, molta música, tradicions, activitats familiars i espectacles.

Una programació molt completa amb una trentena d’activitats que es repartiran entre diferents espais com la zona esportiva, la plaça Major, els jardins de l’Ajuntament, el Centre Cívic, Can Ginebreda i l’Estudi Taller Carles Fontserè.

CARTELL I PREGÓ

El cartell de Festa Major ha estat creat per Pau Homs Masanas que actualment, viu a Santa Coloma de Gramenet, però sent que les seves arrels són a Porqueres.

Aquí ens explica una mica més sobre el cartell de la Festa Major que ha dissenyat:

“La meva proposta per al cartell d’enguany se centra a transmetre l’essència d’aquests dies festius a través d’elements senzills però representatius. Per això, he dissenyat una col·lecció d’icones lineals que reflecteixen els aspectes més destacats de la festa, com concerts, esdeveniments i fires. El resultat és una trama visual coherent i atractiva que conforma el cartell i que, n’estic segur, pot captar l’atenció del públic.”

El pregó de la 19a Festa Major de Porqueres serà a càrrec d’en Joan Font, cap de la brigada municipal del 1997 al 2022. A continuació, podrem gaudir dels focs artificials amb Gàrgoles de Foc!

TRADICIONS

Les tradicions no es perden i aquest any tornarem a homenatjar els octogenaris del municipi amb la 13a Festa d’Homenatge a la Gent Gran, l’exposició de flors, que arriba a la 16a edició, el 17è Aplec de Primavera amb la Principal de Porqueres, la trobada castellera amb Els Esperxats de l’Estany i les colles convidades Guillats de la Selva i Castellers de Mollet, la trobada de puntaires i el concert coral Cançons amb amor amb  la Coral Les Estunes de Porqueres, Cor les veus de Can Puig, Cor de cambra Claudefaula i cor de noies Claudefaula.

El diumenge 21 de maig, també et convidem a descobrir el nou capgròs de la faràndula dedicat a Carles Fontserè.

Com no pot ser d’una altra manera, a la festa també són molt importants les tradicions gastronòmiques i aquest any podrem tornar a gaudir del Ganut i la Vedellada.

CONCERTS

L’Orquestra Internacional SelvatanaCabotatge Havaneres posaran música a la festa major i animaran els veïns els dies 21 i 22 de maig respectivament.

Els dies 19, 20 i 21 de maig la música torna a la zona esportiva amb els concerts organitzats per la Comissió de festes: el divendres 19 de maig a partir de les 22.45 h podrem gaudir de Mc Millan, The Tyets i Les Que Faltaband;  el dissabte 20 de maig serà el torn de Figa Flawas i Orquestra Maribel i diumenge 21 de maig tindrem una tarda per a tots els públics amb Rikus i Morgat Morgat. Dissabte i diumenge, la festa acabarà amb les sessions de Dj Salaa.

Divendres 19 i dissabte 20 a l’espai de concerts de la zona esportiva s’instal·larà el PUNT LILA per oferir assessorament i suport a qualsevol persona que ho necessiti. 

El 21 de maig a les 12.30 h, RERELTELÓ acomiada la seva vuitena edició amb un concert – vermut molt especial amb Paula Grande i Vic Moliner a l’estudi taller Carles Fontserè.

I la festa no acaba aquí perquè el dissabte 20 de maig a partir de les 17 h i fins a les 00 h hi haurà Festa electrònica a càrrec de Les Arcs a Can Ginebreda.

ACTIVITATS FAMILIARS

Aquest any tornen les fires i molta programació familiar!

L’espectacle de carrer itinerant L’OU de PocaCosa Teatre ens explicarà la història d’una parella de pingüins que busca un lloc per poder covar el seu ou i fer créixer la seva cria. Això serà el 20 de maig a les 11.30 h i sortirà de la pista coberta.

El dilluns 22 de maig els grans protagonistes de la festa major seran els infants. A les 10.30 h, als jardins de l’Ajuntament, tindrem un taller artístic familiar gratuït a càrrec de Just4kids amb Carolina Conde i a la tarda, a partir de les 16 h,  un parc de joc infantil amb castell inflable i altres activitats, jocs i tallers infantils dinamitzats per l’Associació Juvenil Escambell. El preu  del parc de joc serà de 5 € per poder accedir a tot el parc durant tota la tarda.

MÉS ACTIVITATS

La festa major també comptarà amb una jornada de portes obertes a l’estudi taller de l’artista Carles Fontserè diumenge 21 de maig de les 10 a les 12.30 h.

I diumenge 21 de maig, tampoc us podeu perdre la 13a Trobada de Vespes – Memorial Quim Costabella,  la sortida serà les 9.30 h, davant de l’escola l’Entorn; a les 10 h, la caminada botànica pels voltants de Miànigues amb el grup de Flora Catalana del Pla de l’Estany i l’exhibició de gimnàstica artística del GAP, a les 17 h al pavelló municipal.

Pots consultar tota la programació aquí

Segueix la programació a través de:

Instagram @festesporqueres

Twitter @ajPorqueres