Alerta de “l’estafa de l’asfalt” a la comarca del Pla de l’Estany

En les darreres setmanes, els Mossos d’Esquadra han tingut coneixement que un grup de persones, està intentant enganyar als propietaris de camins i/o finques mitjançant el que s’ha anomena “l’estafa de l’asfalt”.

La forma d’actuar d’aquest grup de persones consisteix en oferir asfaltar terrenys, camins, finques, etc…a un preu, molt baix.

En un comunicat els Mossos d’Esquadra han explicat el seu modus operandi que reproduïm a continuació:

En un primer moment, una persona estrangera, de parla anglesa, ben vestida i amb vehicles de lloguer o a vegades d’alta gama, contacta amb la possible víctima i li ofereix uns treballs d’asfaltatge a la seva finca per un preu molt reduït, al·legant que necessita escampar el material que li ha sobrat en una altra obra abans de que quedi inservible.

Quan la víctima cau al parany, l’estafa pot acabar de dos formes diferents. La primera és que els estafadors demanen a la víctima diners per avançat per començar a realitzar l’obra, però una vegada han cobrat els diners, aquests desapareixen. Per altra banda, si la suposada empresa comença a realitzar els treballs d’asfaltat ho fan ràpidament i amb uns materials de molt baixa qualitat.
Una vegada finalitzats els treballs, el preu final que ha de pagar la víctima no és el pactat des d’un principi, Si els interessats no accedeixen a pagar poder haver-hi les amenaces i coaccions perquè ho faci

Què s’ha de fer si us trobeu front una situació similar a la descrita?

Si creieu que us trobeu davant d’una situació semblant, aviseu al telèfon d’emergències 112 o a la policia. Eviteu en tot cas l’enfrontament amb la persona, eviteu riscos i discussions.

En cas que la persona vulgui marxar sense esperar l’arribada dels serveis de seguretat, no us hi oposeu. Fixeu-vos en els trets característics, roba i detalls de la persona (descripció física, ètnia, tatuatges, cicatrius, etc.) i dels acompanyants i matrícules i models dels vehicles per facilitar-los posteriorment a la policia.

Des de l’Ajuntament de Porqueres us recordem que a la comarca hi ha diverses empreses de reconeguda solvència a qui podeu adreçar-vos per demanar pressupost.