L’Estudi Taller Carles Fontserè passa a formar part de les cases icòniques de Catalunya

L’estudi taller de Carles Fontserè, ubicat a Can Montguix de Porqueres, ha passat a formar part de les cases icòniques de Catalunya. Es tracta d’un espai de treball i creació condicionat amb tot allò necessari per escriure, dibuixar, pintar i dur a terme totes les tasques que la seva activitat artística requeria. Un entorn únic, replet d’objectes i records que permeten resseguir el periple vital d’un artista polifacètic.

Les cases icòniques de Catalunya és un projecte que recull edificis històrics residencials vinculats significativament al geni creatiu i/o artístic dels seus dissenyadors o habitants. Són béns culturals que permeten una lectura territorial de la historia de les expressions culturals de Catalunya.

L’estudi és l’àmbit de treball i creació que Fontserè va dissenyar per acollir la seva activitat artística i aplegar tot l’ingent llegat que va reunir. Es tracta d’un espai viu i dinàmic que Fontserè va anar reformant en funció de l’evolució de la seva vida artística. Cadascun dels sectors de l’estudi en constata la personalitat extremament ordenada i reflecteix la diversitat d’interessos dels artistes. Es tracta d’un espai ple de figuretes de ceràmica mexicanes, fotografies personals, càntirs, escultures de fusta, metall o pedra, baguls, reproduccions de cartells, llibres, plaques de matrícula o de senyals, etc., objectes i records que ens permeten reviure la intensitat creativa de la parella.

Aquesta adhesió ha estat possible gràcies a l’Agència Catalana del Patrimoni de la Generalitat de Catalunya.

Aquest mes de juliol teniu 3 oportunitats per visitar l’estudi.

El divendres 12 de juliol, a les 19.30h, hi ha prevista una visita ràpida després de la presentació de la revistes Les Garrotxes, que precisament inclou un monogràfic sobre artistes i artesans on apareix un reportatge sobre Carles Fontserè.

El dissabte 13 de juliol es podrà visitar àmpliament t a les 18h amb inscripció prèvia. 

Finalment el diumenge 14 de juliol l’Estudi Carles Fontserè acollirà, a les 11h, “Escenes fora de joc” del Festival Z.