Porqueres impulsa una campanya de conscienciació sobre tinença responsable d’animals de companyia

L’Ajuntament vol fomentar l’esterilització i identificació dels animals 

L’Ajuntament de Porqueres impulsa una campanya que té com a objectiu principal l’esterilització i la identificació dels animals de companyia a preus més assequibles.   

La campanya consisteix en un descompte de 50€, prèvia petició a l’Ajuntament per a l’esterilització dels animals. Per a poder gaudir del descompte l’animal haurà d’estar prèviament identificat i censat a l’Ajuntament de Porqueres. Tanmateix només s’aplicarà a un animal per persona i s’aplicarà a les 30 primeres persones que ho sol·licitin.

Paral·lelament l’Ajuntament donarà un incentiu a la gent que ja té identificat i esterilitzat l’animal, i vagi a censar-lo. En aquest sentit s’oferirà des de porta bosses pels excrements, llaminadures i joguines, entre d’altres. 

Jordi Burch, el regidor de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, vol recordar – “la importància de recollir els excrements dels gossos. És per això que en les zones més problemàtiques col·locarem una pancarta de grans dimensions perquè la gent actuï amb responsabilitat”. 

Gestió de les colònies de gats

Per altra banda, juntament amb el Consell Comarcal del Pla de l’Estany, s’inicia el servei de gestió de les colònies de gats. D’aquesta manera l’Ajuntament es farà responsable d’identificar i esterilitzar tots els gats i gates de colònies així com coordinar-se amb els voluntaris per facilitar la captura dels exemplars i garantir el seu benestar. 

La voluntat del consistori és potenciar les campanyes per a fomentar l’adopció dels gats i gossos del centre d’acollida d’animals del Pla de l’Estany i buscar voluntaris per fer de cases d’acollida i donacions de menjar pels gats de la colònia