SOMNI D’UNA NIT DE PRIMAVERA”, EL CONCERT QUE COMMEMORA ELS 25 ANYS DE LA CORAL LES ESTUNES

El bosc màgic de les Estunes serà l’escenari principal del concert de la Coral Les Estunes per fer referència al nom del cor.  

Un concert que tindrà lloc a les 12 h del migdia del diumenge 26 de maig,  entorn de la figura de les goges, les fades d’aigua que viuen, segons la llegenda, en aquest bosc màgic.

“Somni d’una nit de primavera” és com s’anomena el concert. “És una picada d’ullet a Shakespeare, i al seu somni d’una nit d’estiu, on humans i éssers mitològics conviuen en una comèdia. I com que som a la primavera ens ha agradat titular-ho així” – assegura la Glòria Bonal, la directora de la coral.

El programa és de música coral romàntica, del segle XIX, ja que aquesta va ser un corrent artística i cultural europeu que donava molta importància al sentiment humà i a les emocions, especialment el contacte amb la natura. Composicions de Schubert, Mendelssohn, Brahms, entre d’altres, són obres que es podran escoltar durant el matí de diumenge.

El concert serà molt especial, ja que no només cantarà el cor en un entorn diferent de l’habitual, sinó que també hi participaran músics, dos violinistes i un pianista,  i dos actors que conduiran la història del concert. De la mateixa manera que commemoraran els 25 anys d’aniversari de la coral Les Estunes.

El cor va néixer fa vint-i-cinc anys i va ser a partir del 2019 quan la Glòria va ser la directora. Amb la COVID-19 es van veure obligats a aturar i quan es va poder reprendre l’activitat el cor va quedar únicament amb veus femenines.  La directora confirma que “actualment són una vintena de cantaires les que formen part de la coral, dones d’edats diferents però totes elles amb el mateix objectiu: l’alegria de cantar i poder celebrar aquest 25è aniversari”.

El concert tindrà una hora de durada, i en cas que el temps no acompanyés, es realitzarà a Santa Maria de Porqueres.