L’Ajuntament de Porqueres i el Consell Comarcal del Pla de l’Estany finalitzen la digitalització de 20 escultures del Bosc de Can Ginebreda

  • A través d’un codi QR situat a cada escultura es pot accedir a la digitalització on el propi artista, Xicu Cabanyes, explica la seva obra.

 L’Ajuntament de Porqueres i el Consell Comarcal del Pla de l’Estany han finalitzat la digitalització de 20 escultures del Bosc de Can Ginebreda. Aquesta iniciativa està inclosa al Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial “Costa Brava Pirineu de Girona: natura, cultura i intel·ligència en xarxa”, del qual el Consell Comarcal en forma part.

L’objectiu de la digitalització és oferir al visitant la possibilitat de conèixer el bosc, les escultures i a l’artista Xicu Cabanyes a través de les noves tecnologies. Els visitants poden escanejar un QR situat al costat de 20 de les escultures més representatives del bosc on el propi artista explica les seves obres a través d’un breu vídeo. A l’entrada del bosc s’ha situat un plafó informatiu amb un QR des d’on es pot accedir a la visualització d’un audiovisual complet de la història del bosc.

Aquest material audiovisual pertany a l’Associació Amics del Bosc creada l’any 2012 per ajudar a la gestió i promoció del bosc a través de l’art i la cultura.

Des de l’àrea de turisme de l’ajuntament de Porqueres es preveu seguir amb la digitalització de més escultures i s’estudia la possibilitat d’oferir-la amb més idiomes.

Aquesta aposta per les noves tecnologies ha de ser un atractiu més per convidar als visitants a gaudir d’un recorregut lliure pel bosc buscant els QR enmig de l’art, la natura i la cultura que es respira.

El bosc es pot visita de dilluns a diumenge de 9h a 18h i té un cost de 4€ per persona.