Grup Gastronòmic

grup gastronomic_granSota el lema “El Plaer de Menjar Natural” 12 restaurants s’han unit amb 9 productors per formar el Grup Gastronòmic del Pla de l’Estany.

La Societat Gastronòmica es va constituir el febrer del 2004 i és una associació de professionals sense ànim de lucre.

Les activitats que han conduït a la creació d’aquest grup gastronòmic es van iniciar fa uns tres anys, fruit de la necessitat d’alguns restauradors del Pla de l’Estany de compartir idees, proveïdors i cercar conjuntament productes d’alta qualitat que els permetessin millorar la seva oferta gastronòmica i, alhora, la de la comarca.

També els va impulsar l’interès per recuperar productes i maneres de produir d’abans, de conèixer nous productes i tècniques i d’adquirir nous coneixements i noves maneres d’entendre la gastronomia.

La particularitat més important que té aquest grup és que els productors són artesans i tenen productes d’altíssima qualitat i naturals, que pertanyen a la comarca del Pla de l’Estany i que són l’essència del Grup.

Una altra de les característiques més destacables del Grup Gastronòmic del Pla de l’Estany és l’alta varietat de restaurants que en formen part. Alguns es dediquen a elaborar cuina d’autor i cuina de mercat, i alguns altres es dediquen a la cuina catalana, casolana, braseria, etc.

Productes de qualitat

Els productes del Grup són la vedella ben engreixada, el xai de ramat, el porc ibèric i Duroc en pastura, les aus de pagès, l’oli extra verge d’oliva premsat en fred, els llegums recuperats com els fesols, la carabassa d’Esponellà, les verdures ecològiques, la mel de Crespià, els formatges artesans de llet de vaca i la Tortada de Banyoles.

Restaurants adherits:
  • Restaurant Can Roca (Esponellà)
  • Restaurant Can Xabanet (Banyoles)
  • Restaurant Ca l’Arpa (Banyoles)
  • Restaurant La Banyeta (Palol de Revardit)
  • Restaurant La Barretina (Orfes – Vilademuls)
  • Restaurant La Cisterna (Banyoles)
  • Restaurant El Mirallac (Banyoles)

Grup Gastronòmic del Pla de l’Estany