Salut

 • Consultori

  consultori

  L’Ajuntament participa en la gestió del Consultori amb l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Banyoles, que és qui en té assignada la competència.

  MATINS Fora d’aquest horari, per urgències, de les 15h a les 20h, s’hauran d’adreça r al CAP Banyoles. I, a partir de les 20h, al PAC Banyoles ( Clínica Salus )

  Metgessa Francesca Garcia i Infermera Marta Sala

  Metgessa Dolors Juscafresa i Infermera Teresa Camós

  Metge Joan Carles Gonzàlez i Infermera Íngrid Quer

  Auxiliars administratives  Xaro Moreno i Pilar Mercader

  Per demanar hora les 24h podeu trucar al telèfon de Sanitat respons: 902 11 14 44 Si necessiteu ser atesos d’urgència, quan el vostre CAP estigui tancat: Dirigiu-vos al Centre d’Atenció Continuada Banyoles situat a la Clínica Salus Infirmorum al Passeig Mossèn Lluís Constans, 130 de Banyoles. Telèfon: 972 57 02 08 Dissabtes i diumenges inclosos

  Per urgències vitals truqueu al 112 Els professionals que us atendran valoraran la urgència i us indicaran què heu de fer. En funció de la gravetat del vostre cas us enviaran a casa un metge o metgessa i/o professional d’infermeria, o bé us derivaran al PAC (Punt d’Atenció Continuada) ubicat a la clínica Salus Infirmorum de Banyoles.

  Si us veieu capaços de traslladar-vos directament fins a la Clínica Salus Infirmorum, feu-ho.

  Per programar les vostres visites: www.gencat.cat/ics/usuaris/visites.htm

 • Parc Urbà de Salut

  Actualment en el municipi de Porqueres hi ha dos Parcs Urbans de Salut: el de la zona esportiva i el de la plaça Major, tots dos amb aparells diferents. Aquests parcs són espais lúdics per als veïns i veïnes per practicar l’exercici físic a l’aire lliure. Els parcs disposen de diferents aparells dissenyats per mantenir en forma el cos i la ment. Cada un d’ells disposa d’un cartell informatiu de la part del cos que es treballarà.

  PARC URBÀ DE SALUT PLAÇA MAJOR

  parc_urba_zonaesportiva

  PARC URBÀ ZONA ESPORTIVA DE MIÀNIGUES

  parc_urba_plaçamajor

   

 • Xarxa d'Itineraris Saludables de Porqueres

  El municipi de Porqueres disposa d’una xarxa d’itineraris saludables format de 3 itineraris (un de curt 2,4 km, mitjà 3,8 km i llarg 6,5 km). Aquests itineraris es troben senyalitzats, t’indiquen el camí que has de seguir. Us permetrà prendre consciència de les distàncies i el temps que es triga a recórrer les distàncies recomanables. Aquesta iniciativa, subvencionada per DIPSALUT, té l’objectiu de promoure l’activitat física per combatre l’obesitat, com a principal preocupació de la salut en els països desenvolupats, donat que contribueix a l’aparició de malalties cròniques que redueix l’esperança i la qualitat de vida. L’Organització Mundial de la Salut recomana, entre d’altres coses, realitzar de 30 a 60 min diaris d’activitat física. Es realitzen dinamitzacions d’itineraris saludables,  guiades per monitor del Consell esportiu Pla de l’Estany: Per més informació de les sessions i horaris consultar l’agenda. Itineraris

 • Salut Pública

  PROTECCIÓ DE LA SALUT Programes en l’àmbit municipal: Sanitat ambiental. Gestió i control d’instal·lacions per risc de transmissió de legionel·losi. Aigües de consum humà. Control de la qualitat de l’aigua a l’aixeta del consumidor (escoles, llar d’ infants …). Equipaments públics i indrets habitats. Avaluació higiènica i sanitària de les piscines d’ús públic. Actuacions per a la lluita i control integrat de plagues urbanes. Seguretat alimentària. Control dels establiments alimentaris a través de l’Agència de Salut Pública de Catalunya. PREVENCIÓ DE LA SALUT La prevenció de la salut consisteix en realitzar actuacions o dotar d’eines a la població per reduir la càrrega de mortalitat d’una malaltia. En aquest sentit, l’ajuntament mitjançant subvenció de DIPSALUT ha instal·lat desfibril·ladors automàtics d’emergència per tal de poder intervenir en el cas que una persona pateixi una aturada cardíaca. El vehicle de l’Ajuntament de Porqueres està equipat amb un desfibril·lador automàtic mòbil (DEA), des del 15 de novembre de 2012. Així doncs, en els esdeveniments esportius i altres activitats del municipi es disposarà d’aquest equipament mèdic en cas d’emergència. Al municipi es disposa també de tres DEA fixes situats al pavelló, a la zona esportiva i Can Carreres. Important: DIPSALUT ofereix formació gratuïta oberta als ciutadans que formin part d’associacions, entitats, etc. per conèixer com utilitzar un DEA. Si esteu interessats, podeu informar-vos a www.dipsalut.cat. Dipsalut proposa donar a conèixer aquests aparells, promoure’n el seu ús, i donar pautes bàsiques per a fer-los servir; informar del protocol de la cadena de supervivència, proporcionar la formació necessària i potenciar les habilitats que calen per a utilitzar-los si fos el cas i sensibilitzar la població envers la importància de cuidar-se el cor. Desfribiliador_pavelló     Desfribilador_Can_Carreras PROMOCIÓ DE LA SALUT La PROMOCIÓ DE LA SALUT consisteix en dur a terme projectes i accions de salut pública dins l’àmbit municipal per promoure una major qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes del municipi. Activitats de promoció de salut:

  • Hàbits d’educació física: Parcs urbans de salut  i  Itineraris saludables
  • Hàbits alimentaris i altres: • Març de salut (enguany es preveu que es realitzin activitats, xerrades, etc. vegeu agenda municipal) • Taller de memòria per a la gent gran.