Residus

 • Porta a porta SERVEI DE RECOLLIDA COMERCIAL

  Porta a Porta comercial: s’avança la recollida dels residus a les 9 h.

 • Calendari de recollida del porta a porta

   

  Calendari any 2024

  Vídeo informatiu 

  Ja podeu consultar la pàgina web del servei de recollida del Pla de l’estany aquí 

 • Telèfon d'incidències del porta a porta

  cercle_info_tel incidències Oficina d’informació del Porta a porta, telèfon d’incidències 637 403 668 en horari de 9h – 17h Correu electrònic: portaaporta@plaestany.cat

 • Taxa d'escombraries

  MODIFICACIÓ DE LA TAXA D’ESCOMBRARIES

  L’any passat es va modificar l’ordenança de la taxa d’escombraries amb l’objectiu que fos  més justa, així doncs,  les persones que utilitzin correctament el sistema de recollida de les escombraries paguen menys que les que no ho fan, ja que té en compte la participació de cada habitatge.

  Enguany aplicarem aquesta ordenança però amb petits canvis que s’han introduït per incorporar noves casuístiques que es donen en els habitatges del nostre municipi. Destacar que els trams de taxa més baixa s’han ampliat, disminuint les aportacions. Queda de la següent manera:

  TAXA HABITATGE 1 persona empadronada                        145,00 €
  TAXA HABITATGE BUIT*                        145,00 €
  TAXA HABITATGE  (disseminats amb àrea d’aportació de residus)                        155,00 €
  TAXA HAB TRAM 1 (autocompostatge o >50 FORM i >=12 E)                        145,00 €
  TAXA HAB TRAM 2 i 3 (12-50 FORM i >=12E  o >50 FORM i <12 E  )                        155,00 €
  TAXA HAB TRAM 4 (12-50 FORM i <12E  )                        165,00 €
  TAXA HAB TRAM 5 (<12 FORM i >=12 E)                       232,50 €
  TAXA HAB TRAM 6 (<12 FORM i <12 E) no utilitza el servei                        242,50 €
  TAXA COMERCIAL                       155,00 €
  TAXA SOLARS SENSE EDIFICAR SITUATS EN SÒL URBÀ CONSOLIDAT 40,00 €

  (E: núm. Vegades que es treu el cubell amb envasos/any, FORM: núm. Aportacions matèria orgànica/any)

  Recordeu:

  • Únicament es comptaran com aportacions aquelles que es realitzin amb el cubell corresponent amb el TAG incorporat (important treure els residus dins els cubells!), així com les aportades a la minideixalleria municipal, les quals seran verificades.
  • El cobrament de la taxa es durà a terme semestralment en tots els casos. El primer pagament consistirà en el 60 % de l’import de la quota anual fixa mínima (145 €), mentre que el segon,  correspondrà al 40 % de la quota anual fixa mínima, més la regularització per aportacions realitzades.
  • Cal presentar les declaracions d’habitatge buit o autocompostatge si voleu que se us apliqui la taxa corresponent, i abans del 30 de juny. Aquells habitatges que ja l’han presentat l’any anterior no l’han de tornar a presentar, però esteu obligats a comunicar-nos si ha canviat la situació.
  • Una altra novetat és que els habitatges que s’utilitzen de forma temporal (150 dies), podran presentar la mateixa declaració d’habitatge buit, acreditant-ho mitjançant la factura de la llum.

  Aquí us podeu descarregar* les diferents declaracions que podeu presentar en el registre electrònic o presencial de l’ajuntament.

  També podeu consultar la Ordenança fiscal de residus

 • El Porta a Porta a Porqueres

  El servei del porta a porta a Porqueres es realitza al nucli urbà de Mata-Les Pedreres, Miànigues, Prat Dallas-Prat Roig, camí Sant Patllari, Cal Germà i urbanització de Caselles Davall.

  Els disseminats realitzen la recollida a través d’Àrees d’Aportació de Residus però amb control d’accés.

  L’usuari ha de deixar el cubell d’escombraries davant de casa seva, del residu que correspongui aquell dia, abans de les 21.00h, i recollir-lo l’endemà.

  Es recullen totes les fraccions a excepció del vidre que s’ha de dipositar en el contenidor de vidre situat a la via pública.

  La recollida selectiva porta a porta (PaP) consisteix en lliurar els residus al servei municipal de recollida davant de la porta de casa, en uns dies i hores determinats per a cada fracció  (rebuig, FORM –orgànica-, vidre, envasos i paper i cartró). Els resultats de recollida selectiva assolits en aquests municipis són en general superiors, en general se situen entre el 60 i el 85% de recollida selectiva.  I a la meitat d’impropis generats d’un 8% a un 16% FORM. Molt superior al 40 % actual de Porqueres. A Catalunya, des de l’any 2000 s’ha anat implantant progressivament el sistema de recollida de residus porta a porta i actualment ja són més de 120 els municipis que el tenen implanta. Per més informació podeu visualitzar aquest vídeo explicatiu, realitzat per l’Associació de municipis catalans per a la recollida del porta a porta.

 • Com es realitza la recollida de residus dels habitatges disseminats?

  contenidorsxíndex AA_PuigSuris  AA_PuigSuris2

  Saps com es realitzarà la recollida de residus dels habitatges disseminats amb el porta a porta?  Els habitatges més allunyats de la trama urbana, atès que no arriba el servei de porta a porta, poden dipositar els seus residus, prèviament separats, en els contenidors corresponents situats a l’àrea d’aportació de residus controlada més pròxima (Puig Surís, Cal Germà, Caselles d’Avall i Usall) Per accedir a aquesta àrea serà mitjançant el tecleig d’un número, lligat a l’habitatge, en el cas de les àrees de Puig Surís i Usall, i mitjançant clau, per Caselles d’Avall i Cal Germà.

  Si esteu interessats en adquirir el següent material: un conjunt de bosses de ràfia per separar els residus reciclables, així com bosses compostables, podeu passar per les oficines de l’Ajuntament a buscar-ho.
 • Recollida de roba i voluminosos

  Recollida de trastos i mobles vells i recollida de roba:

  Recollida de trastos i mobles vells: 1er  DIMARTS de cada mes.

  Recollida de roba: últim DIJOUS de cada mes.

  L’Ajuntament de Porqueres ha establert un conveni amb Càritas Diocesana de Girona i Economia Solidària Empresa d’Inserció SLU, per a la prestació del servei de recollida de roba mitjançant el porta a porta.

 • Això on va?

  Diapositiva 1

  Pots descarregar-te les guies aquí //

  Per a més informació consultar aquest enllaç www.residuonvas.cat

  app residus    Descarrega’t l’APP de residu, on vas? en el següent enllaç

 • Compostatge Casolà

  compostador

  Si estàs interessat en adquirir un compostador ,clica al següent enllaç, on també hi trobareu tota la informació i assessorament per poder realitzar correctament el vostre compostatge casolà.

  Consulta el manual de com fer compost.

 • Deixalleries

  HORARI DE LA MINIDEIXALLERIA PETITA MUNICIPAL:

  De Setembre a Juny:

  • De Dilluns a divendres de 15-19h (TARDES)
  • Dissabtes 9-14h (MATINS)
  • Dilluns, dimecres i divendres de 10-13h (MATINS)
  • Diumenges i festius TANCAT

  Juliol i Agost:

  • De Dilluns a divendres de 15-20h (TARDES)
  • Dissabtes 9-14h (MATINS)
  • Dilluns, dimecres i divendres de 10-13h (MATINS)
  • Diumenges i festius TANCAT

  DEIXALLERIA COMARCAL (Puigpalter)

  La deixalleria del Pla de l’Estany està situada a les instal·lacions de l’abocador de Puigpalter, a la zona de Can Puig

  L’horari de la deixalleria és el següent:

  • de dilluns a dissabte de 9 a 14h i de 16 a 19h
  • Diumenges i festius tancat

  L’horari en vigílies de festius es penjarà a l’entrada de la instal·lació.

  TELÈFON: 972 58 18 58

  Xeringues, agulles i punxants a la minideixalleria

  Es poden portar a la minideixalleria: xeringues, agulles i punxants, disposeu d’un contenidor especial per a la seva recollida.

 • Resultats de la recollida de residus

  Ja portem uns anys realitzant la recollida de residus porta a porta i àrees tancades al municipi i amb un resultat molt satisfactori.

  L’objectiu principal del canvi de servei de recollida de residus al porta a porta era augmentar la quantitat de deixalles recollides selectivament i disminuir les tones de residus que anaven a parar a l’abocador i podien ser reciclats. Durant la implantació del porta a porta vam repartir 1720 lots de cubells i gràcies al sistema de lectures amb xip sabem que un 88% dels usuaris utilitzeu aquest servei amb regularitat. Això, permet saber quina participació té cada habitatge i ens permetrà establir  una taxa d’escombraries diferenciada perquè sigui més justa.

  Tot seguit, us volem fer coneixedors de les dades més destacades des de la implantació del porta a porta a Porqueres.

  1. Una participació superior al 80 % dels veïns del municipi.
  2. Hem passat de 1.115 tones de rebuig que portàvem a l’abocador al 2017 a un promig de 300 Una disminució del 73%.
  3. Hem passat d’un 37% de recollida selectiva al 2017 a un 83% a l’any 2020.
  4. Amb el porta a porta hem passat de recollir 181 tones l’any de matèria orgànica a recollir-ne 452 tones el primer any. Gairebé tres vegades més.
  5. I finalment, cal esmentar l’augment de l’ús de la minideixalleria per portar tant residus voluminosos com residus especials!

  Aquests resultats tant positius són gràcies a la implicació, a la bona predisposició de tots i la vostra col·laboració és imprescindible perquè puguem allargar la vida útil de l’abocador. En definitiva això ens permet conservar els recursos i espais naturals dels que gaudim i disminuir la contaminació.

  DADES DE LA RECOLLIDA RESIDUS

 • Campanya Informativa realitzada per a la implantació del porta a porta