Cultura

 • Centre Cívic
  NOMÉS AL CÍVIC!

  Un curs més et portem una programació de tallers anuals que només trobaràs al Cívic! Els tallers més originals i divertits amb una programació, aquest any sí, per a tota la família amb la incorporació dels tallers per a joves i els tallers familiars!

  L’activitat formativa principal del Cívic són els tallers anuals, pensats perquè et cuidis, creïs, ballis, aprenguis noves llengües i aficions i ho facis de la manera més divertida i amb el millor professorat!

  NOUS TALLERS
  Una programació amb un total de trenta-tres tallers (dinou tallers per adults, quatre tallers infantils, sis tallers per a joves i quatre tallers per fer en família) amb les propostes més originals com un taller de dansa sobre patins (rollerdance), un taller perquè els joves millorin el seu estil tiktokaireamb les millors còreoso cantin i actuïn al més pur estil Eufòriao un taller perquè les famílies s’enfilin i facin acrobàcies de ioga aeri!

  NOVETATS MATINALS
  Per aquells que us agrada fer activitats al matí o a primera hora de la tarda hem preparat moltes novetats! Un taller d’exercici terapèutic, dilluns de 9.30 a 10.30 h, que se suma a la classe de ioga matinal. El dijous us proposem fer cistelleria (de 10 a 12 h) o bé compartir una bona estona en família amb la mainada de 8 mesos a 3 anys amb el taller de joc i criança (de 10 a 11.30 h). El dijous de 15 a 16 h podreu gaudir de les passejades de marxa nòrdica (de 15 a 16 h) i millorar la coordinació, l’equilibri i la resistència.

  INSCRIPCIONS
  El període d’inscripcions de la programació formativa anual pel curs 2022-23 del Centre Cívic de Porqueres s’obrirà el dijous 1 de setembre a les 17 h. Les inscripcions es faran en línia a www.centrecivicporqueres.cat. Al web també hi podreu consultar la informació detallada dels tallers anuals (horaris, preus i grups).

  El curs 2022-23 presenta alguns canvis de calendari:
  Les classes dels tallers anuals començaran el 19 de setembre per a tot l’alumnat i acabaran el 2 de juny per als tallers anuals d’adults, per als de joves (teens) i per als familiars (comparteix en família). Els tallers anuals infantils (mainada activa) finalitzaran el curs el 22 de juny.

  EL CÍVIC A L’AIRE LLIURE
  El canvi més important serà la reducció del curs dels tallers anuals, ja que les classes acabaran el 2 de juny, exceptuant els tallers infantils (mainada activa).

  Això no vol dir que l’activitat s’acabi al Cívic, perquè amb “El Cívic a l’aire lliure”, us proposarem una programació de tallers i activitats que es duran a terme durant el mes de juny i que ha estat pensada precisament per aprofitar el bon temps, les hores de sol i les ganes de gaudir de l’aire lliure.

  Descobreix totes les novetats d’aquest curs a www.centrecivicporqueres.cat.

 • 8a edició de Rere El teló

  Ferran Palau i l’espectacle Devoris Causa d’Escarlata Circus seran els protagonistes de la presentació de la vuitena edició de Rerelteló dins els actes de la Fira d’Hivern els dies 6, 7 i 8 de desembre.

  Seguint la línia de l’última edició de Rerelteló, les activitats complementàries (+RET) i els espectacles de la temporada tindran un fil conductor comú que ens servirà com a excusa per parlar en profunditat d’un
  tema que volem reivindicar. El leitmotiv d’aquesta edició serà l’amor, un tema lluminós i tendre que ens permetrà veure i escoltar diferents maneres d’estimar i parlar-ne.

  Els dos espectacles de presentació de la temporada ja van en aquesta línia, i tant Ferran Palau com Escarlata Circus ens donaran la seva versió més personal de l’amor.

  Durant els espectacles de presentació de la 8a edició de Rerelteló donarem a conèixer tota la programació de la temporada. A més, oferirem la possibilitat que els espectadors es puguin apuntar al nou canal de
  comunicació directa a través de Whatsapp per poder ser els primers a assabentar-se de les novetats de Rerelteló, gaudir de descomptes i moltes sorpreses més.

  Espectacles de la presentació de la temporada 2023 8A edició

  VENDA D’ENTRADES
  Les entrades són numerades i es poden comprar anticipadament a www.rereltelo.cat

  Si queden entrades disponibles, es vendran a la taquilla una hora abans que comenci l’espectacle. Aforament molt reduït.

  Per a la tranquil·litat de tothom, seguint la normativa vigent, un cop realitzada la compra grupal de les entrades, les localitats contigües es bloquejaran per mantenir la distància interpersonal entre grups d’espectadors. Durant la selecció de les localitats, no cal deixar espais buits. Serà obligatori l’ús de mascareta durant els espectacles.

  Fem de RERELTELÓ un espai 100% segur.

  PROGRAMACIÓ ARTÍSTICA

  Més informació aquí

 • Biblioteca Carles Fontserè

  bibliotecas

  TOTS A LA BIBLIOTECA L’equipament vol fomentar la lectura amb un munt de propostes Amb l’inici del nou curs escolar la Biblioteca Carles Fontserè de Porqueres vol consolidar la programació d’activitats amb l’objectiu de fomentar l’hàbit lector al municipi.

  Així doncs, les activitats que us proposem són:

  L’HORA DEL CONTE – És una activitat gratuïta que té lloc un cop al mes a 2/4 de 6 de la tarda a la biblioteca. Per a nens i nenes de més de 4 anys. Cal inscripció prèvia.

  L’HORA DELS MÉS PETITS – Contes i moixaines per gaudir amb família. S’ofereix un cop cada tres mesos. Per a famílies i infants de 0 a 3 anys. Cal inscripció prèvia

  CLUBS DE LECTURA: Per fomentar els hàbits lectors. La Biblioteca posa a l’abast dels participants un exemplar del títol triat que caldrà retornar a la següent trobada. Activitat gratuïta. Cal inscripció prèvia a la Biblioteca.

  CLUB DE LECTURA INFANTIL – Endapallibres – La Biblioteca, amb l’objectiu de fomentar l’hàbit lector entre el públic infantil, concretament nens i nenes de 10 a 12 anys (5è i 6è de primària), organitza el Club de lectura. Les trobades seran els 2n dilluns de cada mes, de 5 a 6 de la tarda, per comentar el llibre llegit i fer activitats relacionades amb la lectura. Activitat gratuïta. Cal inscripció prèvia a la Biblioteca. Mínim de 8 places, màxim 15 places.

  CLUB INFANTIL D’ÀLBUMS: La Biblioteca, ofereix una activitat per experimentar al voltant de la lectura entre el públic infantil, concretament nens i nenes de de 8 a 10 anys (3è i 4t de primària), una activitat a mig camí entre un club de lectura i un laboratori. L’últim dilluns de cada mes, de 5 a 6 de la tarda, ens trobarem en l’espai de lectura i d’activitats relacionades amb la temàtica triada. Activitat gratuïta. Cal inscripció prèvia a la Biblioteca. Mínim de 8 places, màxim 15 places.

  CLUB DE LECTURA JOVE Activitat orientada a fomentar l’hàbit lector entre el públic juvenil, concretament nois i noies a partir de 12 anys. Les trobades es desenvoluparan en la biblioteca, els 2n divendres de cada mes, de 6 a 7 de la tarda, per comentar el llibre llegit i crear un debat sobre les temàtiques relacionades amb la lectura, veure pel·lícules, etc. Activitat gratuïta. Cal inscripció prèvia a la Biblioteca. Mínim de 8 places, màxim 15 places.

  CLUB DE LECTURA D’ADULTS – Ens trobem l’últim dimecres de cada dos mesos amb l’objectiu d’intercanviar diferents punts de vista sobre la lectura de l’obra triada.

  EL CLUB DE CINEMA – Activitat adreçada al públic adult. Una proposta a mig camí entre el cinefòrum i el Club de lectura tradicional. Les trobades es desenvoluparan a la biblioteca. L’últim dijous de cada dos mesos a les 7 de la tarda, on es projectarà una pel.lícula i, un cop finalitzada, s’obrirà debat. Activitat gratuïta. Cal inscripció prèvia a la Biblioteca. Cal respectar l’hora ‘inici de l’activitat.

  EL CLUB LLEGIR TEATRE : Activitat adreçada al públic adult. El Servei de biblioteques de la Generalitat i el Teatre Nacional de Catalunya (TNC) organitzen, en col·laboració amb la Biblioteca un cicle de clubs de lectura sobre textos teatrals. Les trobades es desenvoluparan en la biblioteca, 1r divendres de cada dos mesos a les 7 de la tarda, per debatre sobre la lectura del text i s’ofereixen descomptes per les entrades del TNC per veure l’obra de teatre llegida i comentada. Activitat gratuïta. Cal inscripció prèvia a la Biblioteca. Cal respectar l’hora d’inici de l’activitat.  

  biblioteca_logo_mix Més informació www.bibgirona.cat/biblioteca/porqueres