Cultura

 • Centre Cívic

  #nomésalcívic

  Un curs més et portem una programació de tallers anuals que només trobaràs al Cívic! Els tallers més originals i divertits amb una programació per a totes les edats i gustos! Tallers per adults, joves, infants i
  familiars! T’hi apuntes?

  L’activitat formativa principal del Cívic són els tallers anuals, pensats perquè et cuidis, creïs, ballis,  aprenguis noves llengües i aficions i ho facis de la manera més divertida i amb el millor professorat!

  NOUS TALLERS
  Una programació amb un total de trenta tallers (vint tallers per adults, quatre tallers infantils, tres tallers per a joves i tres tallers per fer en família) amb les propostes més originals!

  Les novetats per adults seran el taller de marxa nòrdica perquè comencis el curs ben actiu; un taller perquè et converteixis en el millor DJ; i, finalment, un taller de Podcast en col·laboració amb Ràdio Banyoles en què podràs aprendre tot el que necessites per tenir el teu propi pòdcast professional. També tindrem un nou curs d’iniciació a l’etnobotànica el dilluns al matí i recuperarem el taller de Kenjutsu perquè et sentis com un samurai!

  Les noves propostes per a joves seran un taller de dibuix manga, on podran demostrar la seva passió per aquest estil de dibuix i crear les seves pròpies aventures; i el taller Eufòria, una activitat pels més cantaires on uns professionals de la música els ajudaran a preparar els seus temes preferits.

  Els més petits de la casa també tindran novetats aquest curs: el  taller Art de procés amb la Carolina Conde de Just4kids, un espai de creació lliure de judicis ni direccions, on a través d’invitacions d’art, els infants tenen l’oportunitat d’experimentar i crear al seu ritme; i un taller de Kungfu, un art marcial amb què treballaran la força muscular, l’elasticitat, l’equilibri i la coordinació!

  Un curs més, apostem perquè les famílies tinguin el seu espai al Cívic! Aquest curs podran gaudir de tres tallers: ioga aeri i acrobàcia, que repeteix després de l’èxit del curs passat, música lúdica, un taller en què la imaginació, el joc i la cançó seran els ingredients essencials; i Naturart una proposta familiar d’art, d’experimentació i de joc a la natura que es realitzarà mensualment a diferents espais naturals.

  A més a més, no faltaran els tallers clàssics del Cívic com ceràmica, costura, ioga, pilates, speaking english, japonès, Street dance – Hip Hop, escalada…
  Descobreix totes les novetats d’aquest curs a: www.centrecivicporqueres.cat

  INSCRIPCIONS
  El període d’inscripcions de la programació formativa anual pel curs 2023-24 del Centre Cívic de Porqueres s’obrirà el divendres 1 de setembre a les 17 h. Les inscripcions es faran en línia a www.
  centrecivicporqueres.cat. Al web també hi podreu consultar la informació detallada dels tallers anuals (horaris, preus i grups).

  Les classes dels tallers anuals comencen el 25 de setembre per a tot l’alumnat. El curs finalitzarà el 31 de maig per als tallers anuals d’adults, per a joves (teens) i per als de família (comparteix en família). Els tallers anuals infantils (mainada activa) finalitzaran el curs el 21 de juny.

  EL CÍVIC A L’AIRE LLIURE
  Enguany tornarem a repetir la proposta de El Cívic a l’aire lliure! una programació de tallers i activitats pensades perquè ens toqui l’aire i una bona excusa per gaudir del bon temps i les hores de sol fora del Cívic durant el mes de juny.

  Aquesta programació de tallers està pensada per no passar calor al Cívic i gaudir dels entorns naturals del municipi per traslladar-hi l’activitat. A més, també vol ser un banc de proves de propostes noves per incorporar a la futura programació i/o tallers que necessiten de l’exterior i la bonança per poder-se realitzar. Durant el mes de maig del 2024 es donarà a conèixer la programació.

  Descobreix totes les novetats d’aquest curs a www.centrecivicporqueres.cat.

   

 • 8a edició de Rere El teló

  Ferran Palau i l’espectacle Devoris Causa d’Escarlata Circus seran els protagonistes de la presentació de la vuitena edició de Rerelteló dins els actes de la Fira d’Hivern els dies 6, 7 i 8 de desembre.

  Seguint la línia de l’última edició de Rerelteló, les activitats complementàries (+RET) i els espectacles de la temporada tindran un fil conductor comú que ens servirà com a excusa per parlar en profunditat d’un
  tema que volem reivindicar. El leitmotiv d’aquesta edició serà l’amor, un tema lluminós i tendre que ens permetrà veure i escoltar diferents maneres d’estimar i parlar-ne.

  Els dos espectacles de presentació de la temporada ja van en aquesta línia, i tant Ferran Palau com Escarlata Circus ens donaran la seva versió més personal de l’amor.

  Durant els espectacles de presentació de la 8a edició de Rerelteló donarem a conèixer tota la programació de la temporada. A més, oferirem la possibilitat que els espectadors es puguin apuntar al nou canal de
  comunicació directa a través de Whatsapp per poder ser els primers a assabentar-se de les novetats de Rerelteló, gaudir de descomptes i moltes sorpreses més.

  Espectacles de la presentació de la temporada 2023 8A edició

  VENDA D’ENTRADES
  Les entrades són numerades i es poden comprar anticipadament a www.rereltelo.cat

  Si queden entrades disponibles, es vendran a la taquilla una hora abans que comenci l’espectacle. Aforament molt reduït.

  Per a la tranquil·litat de tothom, seguint la normativa vigent, un cop realitzada la compra grupal de les entrades, les localitats contigües es bloquejaran per mantenir la distància interpersonal entre grups d’espectadors. Durant la selecció de les localitats, no cal deixar espais buits. Serà obligatori l’ús de mascareta durant els espectacles.

  Fem de RERELTELÓ un espai 100% segur.

  PROGRAMACIÓ ARTÍSTICA

  Més informació aquí

 • Biblioteca Carles Fontserè

  bibliotecas

  TOTS A LA BIBLIOTECA L’equipament vol fomentar la lectura amb un munt de propostes Amb l’inici del nou curs escolar la Biblioteca Carles Fontserè de Porqueres vol consolidar la programació d’activitats amb l’objectiu de fomentar l’hàbit lector al municipi.

  Així doncs, les activitats que us proposem són:

  L’HORA DEL CONTE – És una activitat gratuïta que té lloc un cop al mes a 2/4 de 6 de la tarda a la biblioteca. Per a nens i nenes de més de 4 anys. Cal inscripció prèvia.

  L’HORA DELS MÉS PETITS – Contes i moixaines per gaudir amb família. S’ofereix un cop cada tres mesos. Per a famílies i infants de 0 a 3 anys. Cal inscripció prèvia

  CLUBS DE LECTURA: Per fomentar els hàbits lectors. La Biblioteca posa a l’abast dels participants un exemplar del títol triat que caldrà retornar a la següent trobada. Activitat gratuïta. Cal inscripció prèvia a la Biblioteca.

  CLUB DE LECTURA INFANTIL – Endapallibres – La Biblioteca, amb l’objectiu de fomentar l’hàbit lector entre el públic infantil, concretament nens i nenes de 10 a 12 anys (5è i 6è de primària), organitza el Club de lectura. Les trobades seran els 2n dilluns de cada mes, de 5 a 6 de la tarda, per comentar el llibre llegit i fer activitats relacionades amb la lectura. Activitat gratuïta. Cal inscripció prèvia a la Biblioteca. Mínim de 8 places, màxim 15 places.

  CLUB INFANTIL D’ÀLBUMS: La Biblioteca, ofereix una activitat per experimentar al voltant de la lectura entre el públic infantil, concretament nens i nenes de de 8 a 10 anys (3è i 4t de primària), una activitat a mig camí entre un club de lectura i un laboratori. L’últim dilluns de cada mes, de 5 a 6 de la tarda, ens trobarem en l’espai de lectura i d’activitats relacionades amb la temàtica triada. Activitat gratuïta. Cal inscripció prèvia a la Biblioteca. Mínim de 8 places, màxim 15 places.

  CLUB DE LECTURA JOVE Activitat orientada a fomentar l’hàbit lector entre el públic juvenil, concretament nois i noies a partir de 12 anys fins a 14 anys. Les trobades es desenvoluparan en la biblioteca, els 2n divendres de cada mes, de 6 a 7 de la tarda, per comentar el llibre llegit i crear un debat sobre les temàtiques relacionades amb la lectura, veure pel·lícules, etc. Activitat gratuïta. Cal inscripció prèvia a la Biblioteca. Mínim de 8 places, màxim 15 places.

  CLUB DE LECTURA D’ADULTS – Ens trobem l’últim dimecres dels mesos parells a les 7h de la tarda.

  EL CLUB DE CINEMA – Activitat adreçada al públic adult. Espai de trobada de cinema i literatura. Projectem la pel·lícula de la novel·la que hem llegit. Les trobades es desenvoluparan a la biblioteca. L’últim divendres dels mesos imparells a les 7 de la tarda.

  EL CLUB LLEGIR TEATRE : Activitat adreçada al públic adult. A les 7 de la tarda (les dates seran en funció de l’obra que anem a veure). Amb l’activitat complementària d’anar al teatre. 

  biblioteca_logo_mix Més informació www.bibgirona.cat/biblioteca/porqueres