A Porqueres, 23 dones han estat al servei del poble treballant des de l’Ajuntament. En aquesta exposició fotogràfica homenatjarem aquestes dones que des del 1987 fins a l’actualitat han format part del nostre consistori.

Durant molts anys les dones no han pogut formar part de la vida cultural, social i, malauradament, tampoc  de la vida política. El patriarcat i les  estructures de poder desplaçaven les dones a l’àmbit domèstic, i la dictadura política que va viure aquest país encara ho va agreujar més, fins al punt que fins ben entrada la democràcia no va començar a haver-hi dones en l’àmbit polític, tradicionalment dominat per homes.

A Porqueres va ser a partir de l’any  1987 que en les eleccions municipals de la legislatura 1987-1991 Carmina Planells, de CiU, i Mariona Nadal, de Plataforma Progressista, varen entrar a l’Ajuntament, al govern i a l’oposició respectivament. Des d’aquell 1987 en què la proporció era de 9 homes per 2 dones s’ha arribat fins a l’última legislatura, amb una ràtio de 6 homes per 5 dones. Han passat 35 anys durant els quals la societat ha fet un canvi radical i potser més encara el poble de Porqueres, en el sentit que s’ha transformat i ha crescut en tots els àmbits: cultural, de serveis, urbanístic, paisatgístic, poblacional…

L’exposició vol retre un homenatge a totes aquestes dones que han posat el seu coneixement, el seu temps i, sobretot, la seva dedicació al servei del poble per transformar-lo i fer-ne un lloc millor.

Acte d’inauguració 8 de març a les 18.30 h.

Pots veure l’exposició a la façana de la Biblioteca Carles Fontserè.

 

Fotografies: Irene Serrat

Càsting i recull d’informació històrica: Elisa Teixidor

Impressió vinils: Qualiret

Impressió cartelleria: Lith Gràfiques

Correcció: Servei Comarcal de Català del Pla de l’Estany

Disseny i maquetació: Marta Montenegro

Producció: Ajuntament de Porqueres i Centre Cívic de Porqueres

Amb el suport de: Diputació de Girona

Amb la col·laboració de: Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya

 

Agraïments a totes les protagonistes d’aquesta exposició

Ndp de la 11a exposició fotogràfica

llibret exposició fotogràfica