L’Ajuntament de Porqueres aprova el Pla Director d’Aigua

Entre les actuacions hi ha la canalització d’aigua fins a Pujarnol i la millora del dipòsit de Casellas Davall

Dimecres 10 de juliol. El dilluns 8 de juliol es va celebrar un Ple extraordinari en el qual es va aprovar definitivament i per unanimitat el Pla Director d’Aigua. Un pla que busca ser una eina de suport per a la millora de la gestió i l’eficiència de la xarxa municipal d’aigua. L’objectiu d’aquest pla és trobar els problemes que pateix l’abastament i plantejar solucions globals per tal d’obtenir una infraestructura hidràulica adequada, eficaç  i suficient que compleixi la normativa contra els incendis i faci viable, des de l’àmbit del Servei Municipal d’abastament d’aigua potable, el desenvolupament urbanístic programat en el planejament municipal.

L’alcalde de Porqueres, Francesc Castanyer, ha explicat que les actuacions recollides en el Pla no són vinculants, tot i això, el Pla és imprescindible per a poder accedir a les subvencions de l’ACA.

Entre les actuacions previstes en el Pla hi ha la canalització de l’aigua fins a Pujarnol, així com diverses actuacions de millora com la del dipòsit a Casellas Davall, l’ampliació de la xarxa entre l’església i el Frigolet i la zona de Cal Ferrer.

Podeu consultar el quadre d’actuacions des d’aquí. (Enllaç al document del Pla)

L’encàrrec de redacció del Pla va delegar-se al Consell Comarcal del Pla de l’Estany juntament amb els plans directors de Sant Miquel de Campmajor, Fontcoberta i Palol de Revardit. El cost total dels 4 plans ha estat de 58.100 € (més IVA) dels qual l’ACA n’ha subvencionat 52.290 €. L’import restant ha anat a càrrec dels ajuntaments. En el cas de Porqueres l’aportació ha estat de 5.1115 €.